Zooltherapie

Zooltherapie: voor problemen met stappen of lopen

Podologische zolen zijn bedoeld om problemen met het stap- en looppatroon van een patiënt op te lossen. Ze zorgen voor een correctie of een ontlasting van bepaalde delen van de voet. Elke zool wordt op maat gemaakt, op basis van de afdruk van de voet in zijn optimale positie.

Aan podologische zooltherapie gaat altijd een uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van de klachten vooraf.  Tijdens dit klinisch en biomechanisch onderzoek bekijkt de podoloog hoe de patiënt zich beweegt, wat zijn stappatroon is en hoe het met de beweeglijkheid in de gewrichten en spieren van de lage rug en onderste ledematen is gesteld.

Loopband

Voor dit onderzoek doet u best makkelijke kleren aan, bijvoorbeeld een broek die mag worden opgerold. Gebruik liever geen voetcrème op de dag zelf. Breng ook een paar (sport)schoenen mee dat u vaak draagt, om de zolen te kunnen bestuderen.
Scanner

Voor het vervaardigen van de podologische zolen werken wij samen met BORGINSOLE® . De meeste zolen kunnen in een gewone schoen worden gedragen, op voorwaarde dat er voldoende ruimte is in de schoen. De ideale schoen voor zolen is een schoen met uitneembare binnenzool, vetersysteem, voldoende dikke buitenzool, stevige contrefort (hielcup), …

Laat uw zolen jaarlijks controleren zodat ze indien nodig kunnen worden bijgewerkt of vervangen. De meeste zolen gaan meerdere jaren mee.

Nieuw!
Sinds kort bieden zowel de Christelijke mutualiteit als Partena een gedeeltelijke terugbetaling aan voor podologische zolen. Voor meer info kan u hier terecht.